Cursus Zeilmakerij.

Nieuw seizoen gestart medio oktober 2017, instappen kan altijd.

Dinsdag- en woensdagavond

Tijden:  19:15 uur tot 22:15 uur.

kompashoes - cursus zeilmakerij Trots: Cursist zelf gemaakt.

cursus zeilmaken - buiskap kuiptent giekkleed 

Oude groep.

Cursus 2015-2016 liep best lang door. Mede omdat de projecten groot waren zoals een kuiptent geheel nieuw. Dat zijn projecten waar veel tijd in gaat zitten. Maar het was allemaal de moeite waard!

Ik hoop op dezelfde enthousiastme van de nieuwe en oude deelnemers/cursisten voor dit seizoen.

Elke cursusdag heeft een maximum van 3 tot 4 cursisten, afhangende van de projecten qua formaat i.v.m. ruimte op de grote tafels.

Als u interesse heeft kunt u zich hiervoor opgeven. Wacht niet te lang met opgeven via de mail:  info@dezeilerij.nl  (zie ook contactpagina) of telefoon. Op verzoek zenden we de informatie en kosten dan naar u toe.

Of kom eens langs in de zeilmakerij, kunnen we kennismaken, u ziet de ruimte etc.

 

cursus zeilmaken - buiskap kuiptent giekkleed           Dinsdagavondcursus zeilmaken - buiskap kuiptent giekkleed
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTE: 

Dit is geen opleiding tot het worden van zeilmaker, maar een cursus/workshop voor particulieren die zelf een project op hun boot willen maken, maar het niet alleen aandurven. 


 

Wat houdt de cursus globaal in:

  • de 1e les wordt er ingegaan op de wens wat u wilt gaan maken, de diverse materialen en hun eigenschappen. In grote lijnen wordt ook hoe te mallen en/of maten te nemen en waar op te letten e.d. behandeld.
  • Een idee is om bijvoorbeeld is te beginnen met zelf een tas te maken van restmaterialen. Hiermee leert u maten nemen, uitwerken en om te gaan met de industriemachines. Maar dit is natuurlijk geen een vereiste.
  • Als u hiervoor kiest, dan moet u rekening houden dat hier gauw 2 tot 3 lesavonden mee gemoeid zij. Zodra de tas klaar is en materialen voor uw dekzeil, kuiptent o.d. zijn besteld (indien niet voorradig) wordt de mal of maattekening besproken en uitgelegd, uitgewerkt en dan gaat het echte werk beginnen.
  • Materialen zoals mallenfolie, tape voor het mallen en keuze canvas, PVC of andere materialen, kunnen in de Zeilerij worden aangeschaft tegen een gereduceerde prijs en worden aan het eind van de avond afgerekend. Dit kan contant, op rekening of per pin. Het gebruik van tape voor waterdichte naden, gebruik van machines en garens zijn inbegrepen bij het cursusgeld.
  • Onze cursussen zijn 'vrijblijvend', maar het advies is dat u zo min mogelijk avonden mist. Niet alleen om uw project zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen, maar ook als er bijvoorbeeld 2 weken niet aan gewerkt wordt, de tips en aanwijzingen vaak 'vergeten' zijn. 
  • Het is dan ook een goed idee om een schrift aan te schaffen en hier de stap voor stap adviezen/tips op te schrijven om een eigen naslag werk te hebben voor uw project. Eventueel camera of mobiel mee en foto's maken (dan aantekeningen op de palmtop o.d.) en u heeft voor uzelf een zeer bruikbaar naslagwerk.

 

        cursus zeilmaken - buiskap kuiptent giekkleedGroep van 2012