Repareren (jacht)zeilen.

De Zeilerij repareert o.a.:

 1. UV-strook opzetten of vernieuwen;
 2. luftape aanzetten of vernieuwen;
 3. luftape vervangen door leuvers;
 4. inkorten (vaak met het aanpassen van leuvers naar rolfok is het voorlijk te lang); het inkorten gebeurt in principe aan het achterlijk, daarmee wordt de bolling van het zeil het minst aangetast!
 5. zeil aanpassen (bijv. 2e hands aangekocht zeil beter passend maken, mits dit een "kleine" aanpassing betreft, een grote aanpassing heeft vaak nadelige gevolgen voor de bolling van het zeil). U krijgt eerst advies of het haalbaar is!;
 6. nieuw rif (1e,2e of 3e) plaatsen;
 7. zeillatzakken repareren en/of plaatsen;
 8. schoothoek reparatie met bijv. nieuwe verstevigde perskous;
 9. nieuw achterlijk d.m.v. insnijden, baan vernieuwen e.a.;
 10. achterlijkband en/of reguleerlijn vernieuwen;
 11. alle type scheuren en/of beschadigingen;
 12. etc.

Portfolie diverse reparaties? klik hier

 

Ook voor nieuwe zeilen kunnen wij u adviseren.

Hallo Ingrid,

Het grootzeil en de huik zitten er inmiddels op. De reparaties zien er heel goed uit, we zijn er blij mee! Bijgaand nog een foto van de jacobsladder.

Met vriendelijke groet,
Johan Kloots

      Oude zeilen op zolder? Klik hier!

 

NIEUW! Glowfast Luminous Sail Tape

         

 

 

 

Kite & surfzeilen

Diverse

 

Tenten, voortenten & luifels

 

Portfolio foto's

 

VOORBEELD VOOR EN NA REINIGING. (december 2014) 

Het gevecht tegen het verouderingsproces bij zeilen…….!

Alle voorwerpen ondergaan een verouderingsproces, verminderen in waarde, prestatie en aantrekkingskracht. Alles moet worden onderhouden, schoongemaakt en gekoesterd om het proces te vertragen. Bij zeilen werd dat eigenlijk nooit gedaan. Het grootste aspect was bij onderhoud toegespitst op reparatie en vervanging. 

Voor zeilen was de reiniging hoofdzakelijk alleen maar cosmetisch en had meestal meer slijtage tot gevolg. Het werd meestal gedaan tegen het einde van de levensduur van het zeil. Het advies in deze was meestal in handen van de doekleveranciers en zeilmakers. 

Vandaag de dag kan deze benadering achter ons gelaten worden. Moderne Technologie met chemicaliën openen nieuwe wegen, geven meer opties en ze besparen geld bij jachteigenaren. 

Het probleem is echter dat deze opties door onwetendheid van de complexiteit van de chemisch-technische wetenschap niet de interesse heeft  die binnen het bereik is van de traditionele kanalen van zeilproductie. 

Zeilen wassen was gisteren, tegenwoordig laat je zeilen regenereren! 

Red-gull.com  heeft het zeilonderhoud in 20 jaar ten goede veranderd, in de laatste 5 jaar zijn wij in Europa de leverancier geworden voor uitstekend zeilonderhoud.Wij deden dit door het verbeteren van zeileigenschappen met de hulp van chemische verbindingen en speciale chemische invloeden op geweven oppervlakken, door visuele impressie van zeer effectieve reiniging en het whitening process, door het aanbrengen van sterk presterende en beschermende coating.  Onze producten hebben een hoge waardering gekregen van jachteigenaren en yacht professionals.

VOOR MEER INFORMATIE:   www.red-gull.com/nl/

 

Portfolio luftape? klik hier

 

  

Rolgenua uit zijn lijken gewaaid. klik hier voor portfolio

Voorkom deze schade aan u rolgenua/fok! Klik hier

Portfolio rif?klik hier

Portfolie diverse reparaties? klik hier