2012

2011 was een spannend jaar voor mij, want een nieuw bedrijf beginnen in een gespannen markt is als een sprong in het diepe (om in watersporttermen te blijven).

Je kan verwachtingen hebben, maar aan het eind van het jaar kan je pas de resultaten zien.

Terugkijkend op 2011 mag ik concluderen dat het afgelopen jaar mijn (stoutste) verwachtingen heeft overtroffen. Tot en met mijn vakantie is het enorm druk geweest omdat ik ook persé al het werk afgeleverd wilde hebben, de klanten behoorden niet lang te wachten, resultaat was wel dat ik 7 dagen in week werkte maar dat had er ik er voor over. Tenslotte was ik net begonnen en je naam moet nog bekend worden. Ik heb goede hulp gehad van Lilian (zie verhaaltje onderaan de pagina) en Ruud (mijn echtgenoot) en zonder hen was het vast niet allemaal zo soepel verlopen.

In september en begin oktober kreeg ik de schrik om het hart, vrijwel geen telefoon, geen mail, oei, was ik te hard van stapel gelopen om al het werk vóór de vakantie afgeleverd te krijgen? Gelukkig bleek het niet zo te zijn, vanaf half oktober begonnen de opdrachten weer binnen te lopen en moet ik Lilian echt weer inhuren om alles goed en op tijd af te leveren.

Ruud, Lilian en ik kijken dan ook vol vertrouwen 2012 tegemoet en bedanken alle klanten voor het gestelde vertrouwen, want zonder hen kan de zeilmakerij niet draaien.

 

 

 

De zaken hebben zo'n grote vlucht genomen dat de Zeilerij sinds mei 2011 de bezetting heeft uitgebreid.

Lilian is freelancer en heeft een carriëreswitch gemaakt en wil het zeilmakersvak leren. Ze heeft een behoorlijke kennis van werken met o.a. textiel en is al enige tijd ZZP'er. Ze is enorm enthousiast en nu ook besmet met het virus "zeilmaker". Ze is niet wereldvreemd met de naaimachine, is een zeer snelle leerling en een echte aanwinst voor mij (de Zeilerij).

Er is een naaimachine bijgekomen en extra tafels om al het werk aan te kunnen. Ik hoop dat deze tendens zich voortzet, ook gedurende het winterseizoen.